Gasten FAQ

Contact

Hoe wordt de volgorde van de resultaten bepaald?

Door middel van de zoekresultaten proberen wij de beste match met jou en een natuurhuisje te maken. Om deze match te bepalen kijken wij naar meerdere factoren waarmee wij de volgorde van de zoekresultaten bepalen. De exacte voorwaarden zijn vertrouwelijk, maar bestaan onder andere uit de volgende elementen:

Door een combinatie van bovenstaande elementen in een algoritme samen te voegen proberen wij de beste match tussen gast en verhuurder te maken. 

Verhuurders kunnen invloed uitoefenen op de zoekresultaten door middel van de volgende punten:

Annuleringen & Reactietijd: verhuurders die geen tot weinig boekingen afwijzen kunnen hoger gepositioneerd worden in de zoekresultaten. Hiermee kunnen wij teleurgestelde gasten voorkomen. Het is dus belangrijk dat je als verhuurder je beschikbaarheid en prijzen altijd up-to date hebt. Ook de reactietijd op boekingen kan van invloed zijn op je ranking in de resultaten.

Gastenervaringen: advertenties met goede ervaringen kunnen hoger naar voren komen in de zoekresultaten. Hierbij wordt rekening gehouden met het aantal boekingen, de gemiddelde algemene rating en de gemiddelde natuurrating. 

Direct boeken: we hebben gemerkt dat het voor gasten belangrijk is dat zij snel weten waar zij aan toe zijn nadat zij een boeking hebben gemaakt. Hierdoor kunnen huizen die gekozen hebben voor 'direct boeken' een betere positie binnen de zoekresultaten krijgen.

Inhoud advertentie: kwalitatief goede advertenties kunnen een betere positie krijgen in de zoekresultaten. Hierbij kijken we naar het aantal foto's, de lengte van de teksten en overige informatie die gegeven kan worden in een advertentie. We vinden het belangrijk dat een zo compleet mogelijk beeld van het natuurhuisje wordt geschetst in de advertentie, zodat het helder is voor gasten wat zij kunnen verwachten. Ook kan hierbij gekeken naar het aantal aangeboden periodes en de bijbehorende prijzen. Een goede prijs is enorm belangrijk om de juiste match te kunnen maken.


Jij kan op jouw manier invloed uitoefenen op de resultaten door middel van de volgende punten:

Zoeken: wanneer je als gast zoekt op een bepaalde plaats vinden wij het belangrijk om de volgorde mede te bepalen door de afstand tot deze plaats. Op deze manier krijg je als gast een natuurhuisje wat het beste bij je wensen past.

Filtering: door middel van filtering kun je jouw wensen specificeren. Enkel natuurhuisjes die bij de gekozen filtering past worden daardoor getoond.