Gasten FAQ

Contact

Hoe wordt de volgorde van de resultaten bepaald?

Door middel van de zoekresultaten proberen wij de beste match met jou en een natuurhuisje te maken. Om deze match te bepalen kijken wij naar meerdere factoren waarmee wij de volgorde van de zoekresultaten bepalen. We optimaliseren ons platform voortdurend om het aanbod natuurhuisjes efficiënt te sorteren, zodat jij goed kunt vinden wat je zoekt. Dit betekent dat we ons aanbevelingsalgoritme continu aanpassen op basis van feedback, analyses en ervaringen. Op dit moment zijn de belangrijkste factoren op basis waarvan we resultaten filteren:

Door een combinatie van bovenstaande elementen in een algoritme samen te voegen proberen wij de beste match tussen gast en verhuurder te maken. 

Verhuurders kunnen invloed uitoefenen op de zoekresultaten door middel van de volgende punten:

Locatie waar je als gast op zoekt: gasten kunnen bij 'bestemming' op een plaats zoeken. De huisjes binnen een straal van een x aantal kilometer worden getoond op de website. Het kan zijn dat een huisje die wat verder weg van de plaats ligt, hoger in de ranking staat. Dit heeft dan met de andere factoren te maken. 

Reviews: advertenties met goede reviews kunnen hoger naar voren komen in de zoekresultaten. Hierbij wordt rekening gehouden met de gemiddelde beoordeling over het huisje (algemene beoordeling) en de gemiddelde beoordeling over de natuur. 

Aantal eerdere boekingen van het natuurhuisje: hierbij kijken we naar het aantal boekingen die gemaakt zijn in de afgelopen 2 jaar voor een natuurhuisje. Hoe meer boekingen de verhuurder ontvangt, hoe groter de kans is dat het huisje hoger in de zoekresultaten komt te staan.

Annuleringen door de verhuurder: verhuurders die geen tot weinig boekingen afwijzen kunnen hoger naar voren komen in de zoekresultaten. Hiermee kunnen wij teleurgestelde gasten voorkomen. Het is dus belangrijk voor verhuurders dat ze hun beschikbaarheid en prijzen altijd up-to date hebben. 

Duurzaamheidsrankingen: verhuurders kunnen opgeven hoe duurzaam hun natuurhuisje is. Denk hierbij aan zonnepanelen, afval scheiden, eten uit eigen tuin etc. 

Last minute-aanbiedingen: soms wil een verhuurder zijn natuurhuisje promoten middels een aanbieding. Wanneer er een promotie staat ingesteld, is dit zichtbaar op de website en te herkennen aan 'last-minute' in de advertentie. 


Jij kan op jouw manier invloed uitoefenen op de resultaten door middel van de volgende punten:

Zoeken: wanneer je als gast zoekt op een bepaalde plaats vinden wij het belangrijk om de volgorde mede te bepalen door de afstand tot deze plaats. Op deze manier krijg je als gast een natuurhuisje wat het beste bij je wensen past.

Filtering: door middel van filtering kun je jouw wensen specificeren. Enkel natuurhuisjes die bij de gekozen filtering past worden daardoor getoond.